Dins de la programació de la XXX Desena Cultural Canongina que organitza l'Orfeó Canongí, es reprenen les exitoses sessions comentades de les grans obres de la història de la música clàssica. Les imparteix, com sempre, el professor d'Història de la Música del Liceu de Barcelona, Rafael Esteve Alemany.
Les audicions seran els 3 dilluns consecutius a partir del 26 de novembre (és a dir: també el 3 i el 10 de desembre), a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Sala Josep Gols de l'Orfeó Canongí.
Les obres escollides per enguany són:
· Dilluns 26 de novembre:
"CONCERT PER A PIANO n. 2" de Serguei RAKHMÀNINOV
Des del registre més greu del piano ressonen lúgubres tons de campanes ortodoxes i n’emergeix un cant elegíac que a penes gosa mirar la llum... Però amb l’avenç dels primers compassos desplega les ales una música gestada en la foscor i el silenci, i les campanes esdevenen tocs de vida. Escrit el 1900 i dedicat al seu metge, Nikolai Dahl (1860-1939), el qual el va alliberar mitjançant la hipnosi de l’esclavitud de la depressió, el Segon concert per a piano de Rakhmàninov suposa per a l’autor el retorn a una plenitud creadora que ja no l’abandonarà en la seva llarga i fructífera carrera.
· Dilluns 3 de desembre:
"IL TROVATORE" de Giuseppe VERDI
Escrita i estrenada just passat l’equador del segle XIX, quan a la innocència del primer Romanticisme li segueix una torbadora selecció i tractament de temes especialment foscos, Il trovatore de Verdi encarna com poques òperes l’explosió que pot desencadenar aquesta evolució. Fruit de l’encontre entre el drama cavalleresc espanyol en què es basa el llibret amb el gust per l’obscurantisme “gòtic” que tant va idealitzar el període romàntic, ambdós ingredients es completen a la perfecció amb l’expressivitat d’una música sense qualificatius (i uns cors que s’han fet altament populars), sortida de la mà d’un compositor amb genuïna vocació teatral.
· Dilluns 10 de desembre:
"LA WALKÍRIA" de Richard WAGNER
Primera jornada de l’Anell del Nibelung: Comencen a aparèixer éssers humans en el relat wagnerià: una parella de bessons engendra un heroi, la mort del qual retornarà l’or a les aigües primigènies. En un altre pla, Brunilda, una de les walkíries (les amazones divines de l’olimp nòrdic), queda adormida sobre una roca envoltada de foc en un final d’alt voltatge emocional i musical que vessa romanticisme per cada compàs.
Totes les sessions són gratuïtes!!! Us convidem a tots a participar-hi!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada